Περικλής Αντωνίου
Ατρειδών 17, 11631 Αθήνα.
Τηλ. 210 7016271, 6948 481505 (κινητό)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά και Πληροφορική και εργάστηκε στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Aσχολείται με την φωτογραφία από το 1986 και από το 1990 είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.

Παρακολούθησε τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη και Ιστορίας της Τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και τη Μαρία Ξεναρίου.

Ατομικές Εκθέσεις :

Γκαλερί Φωτογραφικός Κύκλος 1995 και 1999,
Σπίτι Κύπρου «βλέμματα μοναξιάς», 1997,
Δημαρχεία Γαλατσίου και Καισαριανής,«βλέμματα μοναξιάς», 1997,
Κέντρο Φωτογραφίας Ναυπάκτου, 1998,
Ιλεάνα Τούντα, «0 έως 4», Φωτογραφικός μήνας Αθήνας, 1999,
Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) «η ελιά,η παμπάλαιη, η ορφανή, η παρθένα», 2000,
Πολιτιστικό Κέντρο ΔΙΑΒΑΣΗ, «τόποι ελιάς», Ιούνιος 2001,
Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), «επαγγέλματα και τέχνη στα νησιά της Ε.Ε., η περίπτωση της Κρήτης», 2002
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, Επιμελητήριο Καλαμάτας, δρόμοι της ελιάς και του λαδιού, 2002
Δήμος Αθηναίων – Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος, \"ψίθυροι πόλης\" , καλοκαίρι 2006.
Δήμος Αθηναίων – Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, «Γάζα, γη που αιμορραγεί» (Για το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, με τον φωτογράφο Σπύρο Τσακίρη). Φεβρουάριος 2009.
Δήμος Ηρακλείου Κρήτης – Βασιλική του Αγίου Μάρκου. «Γάζα, γη που αιμορραγεί» ( με τον φωτογράφο Σπύρο Τσακίρη). Μάϊος 2009.

Γκαλερί Astra - Αθήνα. \"τα ... ασήμαντα\". Μάϊος 2010


Φωτογραφίες του συμπεριλήφθηκαν :

Στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο «Φωτογραφικές Όψεις και Απόψεις -Αθήνα 2001», όπως και στο αντίστοιχο λεύκωμα που εκδόθηκε από το Μουσείο, 2001,
στην έκθεση της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο «Ελαίας εγκώμιο» και στο αντίστοιχο λεύκωμα «ωδή στην ελιά» της Ακαδημίας Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού, 2004.
στην έκθεση «Πρόσωπα» στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, 2006,
στην έκθεση «Osmosis»: «Πως οι έλληνες βλέπουν την Ευρώπη, οι ξένοι την Ελλάδα», Στρασβούργο, 1999,
στο διαπόραμα και έκθεση «ΩΣΜΩΣΗ» (Βαιμάρη και Δρέσδη) 1999,
σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του Φωτογραφικού Κύκλου, και σε πολλές άλλες ομαδικές στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παλιοχώρι Φθιώτιδας, Πρέβεζα) και στο εξωτερικό (Βενετία, Περούτζια, Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Βαιμάρη, Δρέσδη ).


Μονογραφίες :

«καθ΄οδόν» 1995, εκδόσεις Φωτοχώρος

«Βλέμματα μοναξιάς» 1997, εκδόσεις Φωτοχώρος...

«τα ...ασήμαντα» Μάϊος 2010, εκδόσεις Γκαλερί Astra. 


e.t.c. :

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης και λευκώματος «η Ελιά, η παμπάλαιη, η ορφανή, η παρθένα» (Βρυξέλλες, Έκδοση των European Parliament, GUE/NGL, Αλ. Αλαβάνος), 2000,
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης, καταλόγου και φωτογραφίες «Ζώντας με την Παραδοσιακή Τέχνη στα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η περίπτωση της Κρήτης» (Βρυξέλλες, έκδοση των European Parliament, GUE/NGL, Αλ. Αλαβάνος), 2002,
Συνεργασία με τον Dr. Hatto Fischer για τις εκθέσεις της ομάδας «Osmosis»: «Πως οι έλληνες βλέπουν την Ευρώπη, οι ξένοι την Ελλάδα» Στρασβούργο 1999, «ΩΣΜΩΣΗ» (Διαπόραμα και έκθεση στην Βαιμάρη και Δρέσδη, 1999) και συνεργασία για το λεύκωμα «Osmosis» (Dr. Hatto Fischer, Γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης Θουριγγίας).
Συνεργασία με τη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ για την έκθεση «ΣΤΙΓΜΕΣ» (Βρυξέλλες 1998).
Συνεργασία στην συλλεκτική έκδοση του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας για το «ημερολόγιο του 2001 των δρόμων του λαδιού και της ελιάς». Από το 2001 έχει παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης φωτογραφιών του, στο Επιμελητήριο Καλαμάτας και στους δρόμους της ελιάς και του λαδιού για τις εκδόσεις, τα διαφημιστικά έντυπα και το site τους.
Παρουσίαση portfolio στο περιοδικό «Φωτοχώρος»,
Άρθρο στην Εφημερίδα ΑΥΓΗ με θέμα «Τέχνη και Επανάσταση»
Συνέντευξη στa Βρετανικά περιοδικά «Amateur photographer\" και \"Britisη Journal of Photography\",
Έχει παρουσιάσει και μιλήσει για την δουλειά του, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στο σωματείο Φωτοχώρος, στο Αrt Attac και στο Πνευματικό Κέντρο Κερατέας.
Μέλος και φωτογράφος του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης. Συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές στην πρ. Γιουγκοσλαβία, Βοσνία, Κόσσοβο και Γάζα.